Cadoul meu de sfarsit de an: Testul cubului

Un test care te face sa reflectezi la o serie de aspecte din viata. Testul are origini antice sufiste si se bazeaza pe proiectie si simbolistica.

Mai intai trebuie sa parcurgi urmatorii pasi si sa notezi raspunsurile la intrebari. Fii rabdator si nu incerca sa citesti raspunsurile inainte sa parcurgi testul, altfel interperetaril isi pierd semnificatia. Parcurge cu rabdare cei  6 pasi. Contempla si imagineaza-tie pentru aprox. un minut imaginea ceruta, apoi noteaza raspunsurile detaliat.

1. Imagineaza-ti ca vezi in fata ochilor un DESERT intins. In acest desert se afla un CUB

Noteaza-ti pe o foaie de hartie raspunsurile pentru urmatoarele intrebari:

Ce-ti trece prin minte cu privire la acest cub?
Cum arata cubul? Este transparent sau opac?
Cat de mare este cubul?
Din ce este confectionat cubul? Este un material moale sau tare?
Unde anume se afla in imensitatea desertului? In aer sau pe nisip?

2. In acelasi desert, in afara de cub, exista si o SCARA.

Descrie pe aceeasi foaie de hartie scara, raspunzand urmatoarelor intrebariUnde este pozitionata scara fata de cub? (aproape, departe etc)

Cat de mare este scara? Are trepte multe sau putine?
Este friabila, se poate rupe usor sau este solida si bine facuta, putand sustine greutatea mai multor persoane?

3. Acum, pe langa cub si scara, imagineaza-ti ca exista in desert si un CAL.

Raspunde in scris urmatoarelor intrebari legate de existenta acestui cal in desert.

Ce fel de cal este? Foloseste cateva cuvinte care iti vin in minte pentru a-l descrie.
Ce face calul? Cum se comporta?
Este legat, are sa sau umbla liber?
Unde este pozitionat calul fata de cub si scara?

4. Imagineaza-ti ca la un moment dat vezi in acelasi desert si NISTE FLORI / O FLOARE.

Noteaza pe hartie raspunsurile pentru urmatoarele intrebari:

Ce gandesti in acest moment despre aceste flori? Ce sentimente iti inspira?
Unde se afla florile fata de cub?
Este o singura floare sau sunt mai multe flori?
5. Gandeste-te acum ca in desert vine o FURTUNA.

Noteaza pe hartie raspunsurile urmatoarelor intrebari:

Cat de aproape este furtuna de cub?
Crezi ca o sa dureze mult sau este doar o furtuna trecatoare?
Este o furtuna mare sau o furtuna mica?
A cuprins tot desertul sau doar o portiune?
Porneste cumva furtuna dinspre cub, cal, scara, flori sau dinspre niciuna? Daca da, scrie dinspre care din cele 4 elemente s-a pornit furtuna.
Afecteaza furtuna in vreun fel cubul, calul, florile, scara? Daca da, cum?
6. Imagineaza-ti acum ca furtuna distruge aproape tot in desert cu exceptia a 2 elemente din cele 4 enumerate mai sus: cub, cal, scara, flori. Care sunt cele 2 elemente care supravietuiesc?

Este totul limpede si clar in mintea ta? Cubul, scara calul, florile si furtuna? Ai notat pe o foaie de hartie raspunsurile la intrebari? Jocul presupune ca fiecare lucru pe care l-ai vizualizat este un simbol pentru ceva anume. Mai jos, o sa-ti spunem ce reprezinta fiecare lucru in parte si ce pot insemna raspunsurile tale.
INTERPRETAREA RASPUNSURILOR
1. CUBUL te reprezinta pe TINE insuti. Ceea ce gandesti despre cub este de fapt ceea ce gandesti despre tine insuti.

In cazul in care cubul este plasat pe nisip denota faptul ca esti o persoana cu picioarele pe pamant, bine ancorata in realitate. Ai spirit practic si simtul realitatii.

In cazul in care cubul pluteste sau este in aer inseamna ca esti o persoana visatoare, idealista, avand tendinta de a trai mai mult in interiorul tau si in imaginatie. De multe ori realitatea ti se pare dura si nedreapta.

In cazul in care cubul este transparent… inseamna ca esti o persoana transparenta, sincera si deschisa. Nu iti place sa umbli cu ascunsizuri si esti o persoana directa, aratandu-te in fata celorlalti, a prietenilor si a familiei, exact asa cum esti.

In cazul in care cubul este opac si nu poti vedea prin el… inseamna ca esti o persoana discreta si rezervata. Nu iti place sa vorbesti mult despre tine si sa dezvalui prea multe lucruri despre propria persoana.

Dimensiunea (marimea) cubului este relevanta pentru egoul tau/personalitatea ta. Cu cat cubul imaginat de tine este mai mare, cu atat mai mare este egoul tau.

In cazul in care cubul este facut dintr-un material solid si puternic… inseamna ca esti o persoana puternica. Ai tarie interioara si nu te lasi doborata cu una cu doua.

In cazul in care cubul este confectionat dintr-un material moale… inseamna ca esti o persoana emotionala si sensibila.

Pe de alta parte, felul in care vizualizezi cubul este si el important. Daca vezi doar partea sa plana, atunci esti o persoana ce are tendinta de a fi superficiala. Daca vezi cubul in 3 D, atunci esti o persoana profunda, cu o mare putere de intelegere. Vezi dincolo de suprafata.

2. SCARA reprezinta PRIETENII tai. 

Cu cat scara este mai aproape de cub, cu atat esti mai apropiata de prietenii tai.

In cazul in care scara este departe de cub inseamna ca iti place sa pastrezi o anumita distanta fata de prieteni. Ai o rezerva fata de ei care vine fie din neincredere, dezamagire sau din teama de a nu fi ranit sau poate nu consideri existenta prietenilor in viata ta ca fiind atat de importanta.

Cu cat are mai multe trepte scara, cu atat mai multi prieteni ai.

Daca scara este solida inseamna ca prieteniile pe care le legi sunt si ele solide, putand trece proba timpului, a distantei sau a dificultatilor. Daca scara se poate rupe cu usurinta inseamna ca prieteniile pe care le legi sunt friabile, cauzate de motive sau circumstante. Se pot strica la un moment dat tot din cauza circumstantelor sau a motivelor.

3. CALUL reprezinta PARTENERUL tau de viata sau ce tip de partener ti-ai dori in viata ta. El reprezinta asadar partenerul ideal, dar si maniera ta de a fi si de a te purta intr-o relatie si fata de acest partener.

Cuvintele pe care le-ai folosit pentru a descrie calul sunt caracteristicile pe care le doresti de la partenerul tau de viata/ sotul tau. Felul in care se comporta calul denota comportamentul pe care ti-ar dori ca partenerul tau sa-l aiba fata de tine.

In cazul in care calul pare a alerga liber, acest lucru denota faptul ca ii acorzi libertate partenerului tau. Totodata, un cal care fuge si nu sta intr-un singur loc indica un partener energic, dinamic, atras de calatorii si de dorinta de a fi implicat in permanenta in ceva anume. Un cal care sta locului sau mananca indica un partener atras de confort, stabilitate si de camin, un partener caruia nu ii plac riscurile si nici viata departe de cei dragi.

Distanta dintre cub si cal arata cat de apropiat/ distant esti intr-o relatie.

4. FLOAREA / FLORILE reprezinta COPIII tai (sau potentialii copii) si dorinta de a avea copii.

Ceea ce gandesti sau simti in legatura cu aceste flori reprezinta ceea ce gandesti si simti cu privire la proprii copii, sentimentele pe care le ai fata de acestia.

Proximitatea florilor fata de cub indica cat de apropiata esti de copiii tai. Cu cat florile sunt mai aproape de cub, cu atat te simti mai apropiata de copiii tai sau de gandul de a avea copii.

Numarul florilor indica numarul copiilor pe care doresti sa ii ai. Cu cat sunt mai mult flori, cu atat iti doresti sa ai mai multi copii.

5. FURTUNA reprezinta PROBLEMELE si dificultatile tale, dar si felul in care te confrunti cu ele in viata.

Proximitatea dintre furtuna si cub arata cat de intens te afecteaza aceste probleme si cat de mult le lasi sa te afecteze.

Daca in timp ce vizualizezi furtuna, crezi ca o sa dureze mult inseamna ca gandesti acelasi lucru si despre problemele tale actuale.

Daca furtuna pe care o vezi este mare si aproape inseamna ca si problemele cu care te confrunti le percepi ca fiind mari. Adesea, ai tendinta de a le exagera prin atitudinea ta. Adesea le lasi sa te acapareze si sa iti strice buna dispozitie.

Daca furtuna pe care o vezi este mica si departe de tine inseamna ca esti de regula o persoana calma si pozitiva, care poate depasi problemele cu seninatatea, cu fruntea sus si nelasandu-le sa te acapareze.

Daca furtuna cuprinde tot desertul inseamna ca le lasi adesea sa te copleseasca si sa iti perturbe intreaga ta viata.

Daca furtuna pleaca dinspre cal, inseamna ca problemele tale sunt legate de partenerul tau. Daca furtuna pleaca dinspre scara, inseamna ca problemele vin de la prietenii tai. Daca porneste dinspre flori, inseamna ca problemele tale vin dinspre copiii tai. Daca furtuna incepe sa se desfasoare dinspre cub inseamna ca problema ta esti chiar Tu.
6. Cele 2 ELEMENTE CARE SUPRAVIETUIESC FURTUNII sunt cele pe care te bazezi sa supravietuiesti indiferent de greutati si dificultati. Din ele iti tragi forta si puterea de viata.
Sursa: http://www.garbo.ro/articol/Lifestyle/14151/jocul-cubului/pagina-5.html

Comments are closed.