Cei ce nu pot iubi…

Sunt oameni care s-au dezis de iubire, şi-au reprimat căldura sufletească, au îmbrăcat o mantie de gheaţă şi susţin că nu pot iubi.

E chiar trist să văd atâţia oameni ipocriţi, care au uitat de ei, care trăiesc un trecut etern şi care nu înţeleg că îşi neagă existenţa.

De ce nu înţeleg că noi suntem iubire, că tot ce trebuie manifestat în viaţa asta e doar dragostea, iar restul este iluzie?

Ei nu pot să iubească, dar gustă din tot ce e plăcut din viaţă, îşi caută pansament de-o seară, se bucură de atenţie, primesc cât au nevoie şi-apoi se chinuie să-nchidă uşa repede, ca nu cumva sufletul să vadă.

Mă întreb cât timp vor mai continua să rătăcească prin amintiri? Cât timp se vor mai lăsa conduşi de frică?

Trecutul nu există. E doar păstrat în mintea noastră, ascuns pe  rafturile pline de praf pentru că nu am ştiut  sa-i dăm adevăratul rol de profesor şi nu să-l transformăm în dictatorul vieţii. Iubirile trecute sunt doar nişte paşi de dans ce ne pregătesc pentru adevăratul vals al dragostei. Noi trebuie doar să îndrăznim să dansăm.

Haideţi să învăţăm să iubim frumos, să nu ne mai proiectăm pe viaţă alături de persoana de care ne ataşăm. Să nu ne mai dorim s-o posedăm, să nu o mai idealizăm şi s-o acceptăm cu toate imperfecţiunile sale.

Să înţelegem că fiecare om are o poveste în spate şi noi avem şansa să-i scriem un nou capitol. Să ne uităm la ei ca şi cum ne-am uita în oglindă şi să ne descoperim.

Să acceptăm dualitatea vieţii şi să înţelegem că orice apropiere poate deveni o îndepărtare şi orice ataşament se poate transforma în eliberare. Fără suferinţă nu vom cunoaşte fericirea şi fără dezamăgire nu vom afla cum e iubirea.

Oamenii de gheaţă nu există. Sunt doar nişte măşti ale celor mai calde suflete.  Ei doar îşi reprimă iubirea. Şi nu înţeleg că îşi risipesc energia şi că viaţa le va tot trimite ispite ca să-şi conştientizeze personalitatea şi să-şi accepte vulnerabilitatea.

Oricât de mult te vei opune, într-o zi, sufletul ţi se va scurge printre fisurile zidurilor în care l-ai închis şi nu vei rezista iubirii. Iar în acea zi va trebui să-ţi priveşti demonii în ochi şi să ţi-i faci prieteni.

Sursa:http://oanasarca.com/cei-ce-nu-pot-iubi/

Comments are closed.