Cine foloseste coaching si de ce?

Coaching-ul, cu un coach profesionist, este activitatea prin care se ofera suport unei persoane pentru ca aceasta sa obtina anumite rezultate specifice pe plan personal sau profesional.

Structurile, modelele si metodologiile coaching-ului sunt numeroase , eu, Mihaela Popa, folosesc in principal urmatoarele: coaching cu hipnoza si NLP, coaching cu tehnici cognitiv-comportamentale, coaching cu constelatii sistemice. Indiferent de stilul folosit, sistemul de facilitare de baza presupune ca profesionistul in coaching sa puna intrebari si sa provoace clientul sa gaseasca raspunsuri singur, raspunsuri care au la baza valorile, preferintele si perspectiva sa ( a clientului ).

Coaching-ul se diferentiaza de disciplinele terapeutice si de consiliere ( se pleaca de la ideea ca toti clientii sunt sanatosi ) prin faptul ca porneste de la situatia prezenta. Coaching-ul este performant atat cu persoane individuale cat si cu grupuri.

Prima data coachingul a fost folosit in sport si urmarea sa ofere un sistem de invatare a abilita?ilor necesare pornind da la experienta unui maestru din domeniul sportului. Alte contexte ale activitatii de coaching includ: executive coaching, life coaching, emotional intelligence coaching si wealth coaching.

Institutul pentru Managementul Cadrelor din Marea Britanie raporteaza ca 51% dintre companii considera coaching-ul ca o parte importanta a procesului de invatare-dezvoltare si un element crucial in strategia lor iar 90% raporteaza ca folosesc activitatea de coaching.

Cercetarile recente din 2011 realizate de Qa Research, o agentie de cercetare de marketing independenta din Marea Britanie, a gasit ca 80% dintre organizatiile care au supravietuit crizei de pana acum au folosit sau folosesc coaching-ul.

Si in Romania, in perioada 2008 -2011, tot mai multe companii au fost si sunt interesate sa lucreze cu profesionisti din acest domeniu pentru a-si atinge obiectivele propuse.

Mihaela Popa Life & Business CoachCentrul de psihologie si dezvoltare personala Body Mind Spiritwww.bodymindspirit.ro

Comments are closed.