Life coach Bucuresti

Asa cum exista ghizi pentru munte, profesori de scuba care sa-ti stea alaturi cand descoperi adancurile si instructori auto care sa-ti arate virajele potrivite, a aparut si meseria de „antrenor pentru viata” (life coach).

Life coaching-ul isi gaseste justificarea in faptul ca vremurile pe care le traim se misca intr-un ritm mult prea alert pentru a mai lasa momente de respiro, exact cele de care ai nevoie pentru a te cunoaste cu adevarat si a-ti trasa clar drumul.

„Imi doresc o schimbare, de unde sa incep?”, „In ce directie se indreapta viata mea?”, „Ce ar trebui sa fac?”, „Nu stiu ce vreau” – sunt doar cateva din intrebarile si dilemele cu care ne confruntam tot mai des, iar stress-ul cotidian ne face sa vedem solutiile ca prin ceata…

Daca te regasesti in incertitudinile de mai sus, iar raspunsurile concrete iti par cel mai greu de gasit, ai putea avea nevoie de un life coach.

Ce este life coaching-ul?

„Antrenamentul pentru viata” este un proces de dezvoltare personala, centrat pe stabilirea si atingerea obiectivelor personale/profesionale ale unei persoane.

Folosind tehnici de consultanta, sociologie si leadership, life coach-ul te va ajuta sa-ti cunosti motivele, atuurile si obstacolele si sa alcatuiesti un plan de actiune pentru schimbari pozitive in viata ta.

Care e diferenta dintre life coaching si psihoterapie?

In vreme ce sedintele de psihoterapie se concentreaza pe solutionarea unei stari disfunctionale, „antrenamentul pentru viata” inlesneste trecerea de la o stare functionala la una optima. Mai precis, nu trebuie sa te simti rau ca sa apelezi la un life coach, e de ajuns sa aspiri la a te simti perfect impacata.

Sintagme precum „potentialul maxim al individului” sau „campion al propriei vieti” pot suna ca niste clisee, dar sunt adevarate scopuri pentru antrenorii determinati sa-ti redea increderea si hotararea.

Un life coach nu trebuie sa aiba neaparat studii de psihologie, conteaza mai mult sa fie un bun ascultator si mentor, un om care sa te motiveze.

Un punct comun cu psihologia ar fi ca life coaching-ul nu functioneaza daca nu esti deschis: daca iti ascunzi problemele si slabiciunile pentru a nu parea prea fragila/confuza, antrenorul tau nu va putea sa te indrume cu adevarat.

Cine apeleaza la coaching?

 • Oamenii de afaceri (de ex. manageri si antreprenori) care vor sa-si imbunatateasca abordarea si strategia profesionala
 • Studentii si tinerii la inceput de cariera (pentru orientare profesionala)
 • Persoanele de orice varsta aflate la o rascruce majora in viata (decesul unui apropiat, o despartire dureroasa, tranzitia spre o noua slujba)
 • Companiile, pentru a-si ajuta angajatii sa-si organizeze mai bine timpul, sa faca fata stress-ului si sa gaseasca un echilibru intre viata profesionala si personala

Life Coaching Pret :

 • Cat costa Life Coaching-ul: Un program de life coaching implica un angajament (in primul rand fata de tine) pe o perioada de 3-6 luni , in functie de nevoile si progresul tau
 • O sedinta dureaza intre 30 de minute si doua ore („custom” dupa client) costa intre 25 si 300 de euro, depinzand de experienta si renumele coach-ului. Pretul este uneori adaptabil la posibilitatile clientului
 • Te vei intalni cu antrenorul tau o data pe saptamana sau bilunar, de obicei intr-un loc public unde te simti confortabil sau cabinetul acestuia
 • O varianta mai ieftina sunt sedintele de coaching prin telefon, e-mail sau Skype, la care tot mai multi antrenori romani sunt deschisi

Ce poti obtine?

Nu exista o estimare a momentului cand vei incepe sa vezi rezultate, insa, daca urmezi programul cu seriozitate, specialistii in domeniu promit beneficii pe termen lung:

 • stabilirea prioritatilor in viata, gasirea unei „misiuni” personale
 • depasirea obstacolelor interioare, claritate in luarea deciziilor
 • un echilibru durabil in toate aspectele vietii
 • gestionarea si chiar anticiparea crizelor in cariera/viata privata
 • un management eficient al timpului
 • o atitudine calma, eliberarea de frustrare si stress
 • stimularea creativitatii
 • cresterea increderii in propriile forte
 • imbunatatirea relatiilor interpersonale

Sursa:http://www.one.ro/lifestyle/cariera/ai-nevoie-de-un-life-coach-6066712

Comments are closed.