Puterea merge mana in mana cu sportul: Cum se mentin in forma Obama, Bill Gates sau Oprah

Cand conduci o tara, incerci sa combati saracia sau revolutionezi incontinuu un domeniu poate fi greu sa te mentii intr-o forma fizica acceptabila. Vezi cum reusesc unii dintre cei mai mari lideri ai lumii sa faca fata provocarilor zilnice.

Sportul este foarte legat de performanta individuala si a companiei, in ansamblu. Au dovedit-o si studiile: Companiile ai caror CEO au terminat un maraton sunt cu 5% mai valoroase decat celelalte companii, iar managerii supraponderali sunt vazuti mai putin capabili sa conduca bine o firma.

Iata cum se mentin in forma unii dintre cei mai „grei” si de succes lideri ai lumii:

Barack Obama exerseaza 45 de minute, 6 zile pe saptamana

Presedintele SUA isi ia portia de exercitii inainte de startul propriu-zis al zilei, desi recunoaste ca perspectiva somnului e mai atragatoare. Din rutina lui nu lipsesc ridicarea greutatilor si exercitiile cardio, iar meciurile de baschet reprezinta o regula.

„Trebuie sa faci sport, altfel, la un moment dat, vei claca”, spune Obama.

Bill Gates petrece o ora in fiecare dimineata pe banda de alergat

Fostul CEO al Microsoft are grija de sanatatea sa cu ajutorul benzii de alergat din casa lui de 6.000 mp. Miliardarul alearga in fiecare dimineata pe banda, in timp ce urmareste cursurile Teaching Company.

Richard Branson nu renunta la sport nici macar o zi

Pentru fondatorul companiei-gigant Virgin, sportul este extrem de important, avand in vedere ca, la varsta de 64 de ani, inca mai organizeaza petreceri in fiecare seara petrecuta pe insula sa din Caraibe.

Branson, care exerseaza pentru a-si mentine tonusul, nu greutatea, are o abordare hibrida a ideii de bunastare.

„Fac exercitii cand calatoresc, joc tenis, kitesurf si particip la maratoane”, spune Richard Branson.

Anna Wintour joaca tenis in fiecare dimineata Redactorul sef al celebrei reviste Vogue se trezeste in fiecare dimineata la 5.45 pentru o ora de tenis, inainte de a se arunca in tumultul zilei.

Cand este la resedinta sa din New York, Anna Wintour merge la clubul de tenis Midtown, unde se perinda multe persoane din industria de fashion.

Trainerul sau personal, Byron Spence, spune ca Wintour „mananca” terenul de sport. Iubeste acest sport atat de mult, incat a renuntat la Saptamana Modei de la New York pentru a fi prezenta la turneul US Open.

Oprah face exercitii si dimineata, si seara

Mogulul media Oprah Winfrey dedica sportului suficient timp, 6 zile pe saptamana, si dimineata, si seara.

Intr-o singura repriza, vedeta se antreneaza 45 de minute cu ajutorul exercitiilor cardio, iar 30 de minute sunt rezervate exercitiilor de forta.

Cofondatorul PayPal pedaleaza “ca un maniac”

Investitorul si cofondatorul PayPal, Max Levchin, este cunoscut pentru atentia sa obsesiva la detalii, ceea ce l-a ajutat sa transforme PayPal, impreuna cu Peter Thiel si Elon Musk, intr-un gigant. In afara de startup-uri, Levchin e obsedat de ciclism.

In fiecare dimineata, la ora 5.00, se urca pe bicicleta sa dotata cu dispozitive care ii calculeaza ritmul cardiac si se avanta in intunericul din San Francisco. Cand se intoarce acasa, introduce datele intr-un software creat de el.

Sursa:http://www.dailybusiness.ro/stiri-lifestyle/puterea-merge-mana-in-mana-cu-sportul-cum-se-mentin-in-forma-obama-bill-gates-sau-oprah-103603/

Comments are closed.